**Kesällä, sään salliessa Elämän Leipä Jokaiselle -tilaisuudet järjestetään torilla, Huvitie 3, keskiviikkoisin klo 18. Muuten Helluntaiseurakunnan tiloissa**

Elämän Leipä Jokaiselle, ELJ – työ syntyi vuonna 2011, 12 vuotta toimineen Lähimmäisruokailun tilalle, kun toimintaa oli tarve laajentaa viikoittaiseksi avustustapahtumaksi.
Avustustyö on vuosi vuodelta laajentunut ja kasvanut.

Elämän Leipä Jokaiselle -tilaisuus Mäntsälän Torilla

ELJ – työn sydän on joka keskiviikko Mäntsälässä järjestettävä sosiaalinen ruokailu- ja avustustilaisuus. Alussa kävijöitä oli noin sata henkeä, mutta nyt kävijämäärät ovat nousseet 500-600 henkeen.

Toiminta on vuosien mittaan laajentunut Mäntsälän ulkopuolelle ja sen piirissä on nykyään 23 yhteisöä ja seurakuntaa. Pääalueina ovat Uusimaa, Itä-Uusimaa ja Päijät-Häme. Kaukaisimmat avunsaajat ovat Seinäjoella, Lievestuoreella ja Imatralla. Mikäli jaettavaa ruokaa riittää, sitä on haettu myös Viroon ja Latviaan.

Vuonna 2015 kuljetuskalustomme haki noin 1 100 tonnia ruokaa, jonka saimme jakaa eteenpäin. Noudot tapahtuvat kolmella kylmäkuljetuskuorma-autolla. Viikottainen avustustoiminta tavoittaa noin 5000 henkeä ja 300 erityisen avun tarpeessa olevaa lapsiperhettä.

  • 20  000 henkeä kuukaudessa
  • 1200 perhettä kuukaudessa
  • 240 000 henkeä vuodessa
  • 14 400 perhettä vuodessa

Mäntsälässä on jakelukeskus kylmä-, kuiva- ja pakastevarastoineen

Toiminnan tarkoitus

Toiminnan tarkoitus on hankkia ylijäämätuotantoa elintarviketeollisuudelta, tukkukaupalta, maahantuojalta, leipomoilta sekä muilta vastaavilta toimijoilta ja jakaa se avun tarpeessa oleville:

  • lapsiperheille
  • eläkeläisille
  • sosiaalisesti syrjäytyneille
  • työttömille
  • muille apua tarvitseville

Tarkoitus on myös osallistua ilmastotalkoisiin supistamalla hiilidioksidi- ja metaanipäästöjä vähentämällä kaatopaikoille menevää ruokaa.

Olemme sopineet St1 kanssa vanhaksi menneiden leipien toimittamisesta heille etanolin valmistamiseksi autojen polttoaineeksi.
Lisäksi meillä on sopimus LaBion kanssa, joka aivan uuden tekniikan avulla tekee esim. pilaantuneista vihanneksista ja lihasta biokaasua.

Haluamme myös työllistää työttömiä ja antaa sosiaalisia virikkeitä vapaaehtoistoiminnan kautta.
Tällä hetkellä vapaaehtoisia on 57 henkilöä.

Toiminta rahoitetaan rahalahjoituksilla ja ruokaa hakevien seurakuntien maksamilla lahjoituksilla.

 

 

Yhteystiedot:

Jouni Törmänen, p.040 182 1309
elamanleipa